Regimul tau de infrumusetare joaca un rol cheie in modul in care pielea ta se va pastra de-a lungul timpului. Utilizarea scruburilor si gomajelor constituie un proces absolut necesar ce are ca scop exfolierea pielii, indepartand, asadar, celulelea moarte din strateurile superficiale si asigurand o curatare profunda a porilor.
Cu toate acestea, alegerea celui mai potrivit scrub sau gomaj este esentiala daca iti doresti ca pielea ta sa devina mai ferma, mai elastica si sa-si recapete ori pastreze stralucirea. Daca te simti nesigura, iti prezentam principalele tipuri de gomaje pentru a putea face alegerea corecta!
Scruburi cu zahar
In mod evident, scruburile cu zahar sunt acele scruburi in a caror componenta se regaseste zaharul ca principal ingredient, fie alb sau brun, in forma cristalizata sau pudra. De regula, scruburile cu zahar sunt potrivite femeilor ce-si doresc o exfolierea usoara, care sa nu le deterioreze pielea, dar care sa contribuie la obtinerea unor rezultate de durata. Pentru a prepara un scrub de zahar, se pot folosi diferite ingrediente, variind de la glicerina la miere si uleiuri vegetale sau esentiale. In plus, scruburile cu zahar sunt ideale pentru exfolierea tenului si a buzelor, motiv pentru care ele pot constitui o parte importanta a rutinei tale de infrumusetare.
Scruburi cu sare
In comparatie cu scruburile cu zahar, cele cu sare ofera o exfoliere mult mai viguroasa, indepartand cu usurinta celulele moarte de la suprafata pielii si facilitand formarea unora noi celule. De regula, scruburile cu sare pot fi realizate utilizand sare in diferite stari, in functie de cat de abraziv iti doresti sa fie sau poate pielea ta tolera. Un aspect extrem de benefic al scruburile cu sare este abilitatea lor de a elimina toxinele aflate in profunzimea porilor, avand proprietati vindecatoare foarte puternice in cazul cicatricilor si, daca este cazul, ranilor. Pentru prepararea unor astfel de scruburi sunt necesare doar sarea si uleiuri vegetale sau esentiale de diferite tipuri: de masline, de jojoba, de nuca de cocos, de argan, de lavanda, etc.
Scruburi cu plante
Scruburile de plante au, bineinteles, plantele ca principal ingredient, oferind un numar inimaginabil de posibile combinatii. Doua exemple foarte potrivite in acest sens sunt florile de lavanda si coaja de portocala, care pot ajuta la realizarea unor gomaje cu efect puternic de vindecare si hidratare. Fiecare planta are caracteristici unice, care pot contribui la curatarea in profunzime a pielii si eliminarea toxinelor, iar combinarea lor cu ingredientele potrivite iti pot oferi o experienta de neuitat.
Scruburi cu cafea
Cafeaua – si indosebi zatul de cafea – este utilizata adesea la nivel extern de catre femeile ce se confrunta cu celulita, intrucat ea poate ajuta la imbunatatirea aspectului neplacut al pielii. Intrucat este un stimulent natural, cafeaua poate imbunatati circulatia sangelui la nivelul pielii, motiv pentru care multe centre de infrumusetare o utilizeaza in combinatie cu alte ingrediente in scopuri terapeutice. In plus, combinatiile dintre cafea si vanilie sau alte uleiuri esentiale pot ajuta la crearea unor scruburi intr-adevar eficiente.
Scruburi pentru hidratare
Scruburile pentru hidratare sunt ideale pentru femeile cu pielea uscata, intrucat ele pot fi utilizate pentru a oferi o hidratare intensa, mentinand tesuturile mai ferme si mai elastice. Exista nenumarate ingrediente care pot fi utilizate atunci cand vine vorba de scruburi hidratante, precum iaurtul, aloe vera, uleiuri esentiale, ovaz, si altele. Atata vreme cat alegi cel mai potrivit ingredient tu textura abraziva, scruburile pentru hidratare se pot dovedi extrem de potrivite.
3 scruburi simple, de preparat acasa
1. Scrub de citrice
Ai nevoie de:
- 5 picaturi de ulei esential de lamaie;
- 1/2 cana zahar;
- 1/2 cana ulei de nuca de cocos;
- 1 cana de sare grunjoasa;
- 10 picaturi de ulei esential de portocala;
- 10 picaturi de ulei esential de grapefruit.
Mod de preparare: Combina zaharul si sarea intr-un borcan, fara a-l umple. Analog, incalzeste uleiul de nuca de cocos pana ce acesta devine lichid, apoi adauga si celelalte uleiuri esentiale in acelasi recipient. Adauga mixtura in borcanul in care ai amestecat zaharul si sarea, insa fara a-l agita.
2. Scrub de salcie si sare de mare
Ai nevoie de:
- 1 grapefruit (alb sau roz/rosu);
- 1 cana de ulei de masline;
- 4-6 frunze proaspete de salcie;
- 2 cani de sare de mare fina;
- 1/2 cana zahar.
Mod de preparare: Adauga frunzele de salcie si uleiul de masline in blender, amestecand pana obtii o pasta omogena. Combina zaharul si sarea de mare intr-un recipient separat, apoi adauga pasta obtinuta. Trece coaja grapefruitului prin razatoare, adaugand-o in mixtura initiala.
3. Scrub cu cafea
Ai nevoie de:
- 1/2 cana de zahar;
- 1/2 cana de cafea;
- 1/2 cana de ulei organic de migdale;
- cateva picaturi de ulei esential de menta.
Mod de preparare: Combina cafeaua si zaharul intr-un bol, amestecand uleiul de migdale si uleiul esential de menta intr-un altul. La final, combina cele doua amestecuri.