Quantcast
Channel: Fundita.ro- Rai feminin » ingrijirea pielii
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

8 greseli comune pe care le faci atunci cand te projezi impotriva razelor soarelui

$
0
0

8 greseli comune pe care le faci atunci cand te projezi impotriva razelor soarelui

Cunoastem cu totii importanta cremelor pentru protectie solara. Cu toate acestea, multe persoane nu cunosc regulile esentiale atunci cand vine vorba despre o procetie completa impotriva actiunii nocive a razelor solare, motiv pentru care ele capata arsuri sau pete pigmentare, care le creeaza neplaceri ulterioare. Nenorocul face ca atat arsurile, cat si petele sa se vindece extrem de greu, ele lasand uneori semne adanci pe pielea noastra.

Aceste urmari nefaste se datoreaza multitudinii de greseli pe care le facem atunci cand incercam sa ne protejam de actiunea soarelui asupra pielii. Iata cele mai comune greseli, care e impiedica sa obtinem protectie impotriva nocivitatii soarelui si ne supun unor riscuri foarte ridicate de maladii severe si fatale, precum cancerul de piele.

1. Nu aplici o cantitate suficienta de protectie solara. Daca nu aplici o cantitate suficienta de crema pentru protectie solara, nu vei obtine nivelul de protectie de care pielea ta are nevoie. Medicul dermatolog Jeannette Graf recomanda aplicarea unei cantitati egale ca marime cu o moneda pentru ten si aproximativ doua pahare pentru restul corpului. In cazul in care planuiesti sa petreci un timp mai indelungat in bataia razelor solare, aplica protectia pe toata suprafata corpului – chiar daca vei purta costum de baie sau haine obisnuite – si procedeaza astfel cu cel putin 20 de minute inainte de a iesi din casa, pentru a permite pielii sa se absoarba in pori. “Daca vei astepta pana ajungi la plaja ca sa o aplici, atunci cand o vei face pielea ta va fi deja mai vulnerabila, iar nivelul de protectia obtinut va fi mai scazut”, declara Graf.

2. Nu aplici crema cu factor de protectie atunci cand vremea este ploioasa sau cerul este innorat. Pielea ta are nevoie de protectie chiar daca soarele este sau nu prezent. “Chiar si intr-o zi innorata de iarna, pielea ta este la fel de expusa razelor UVA – acel tip de raze care poate cauza imbatranirea cancerul de piele – ca pe timpul celor mai toride zile de vara”, declara Jeannette Graf. Incepe-ti dimineata aplicand crema cu factor de protectie pe toate regiunile unde pielea este expusa soarelui. In acest mod, nu va mai trebui sa-ti faci griji in legatura cu ulterioarele afectiuni pe care pielea ta le-ar putea suferi.

3. Consideri ca un factor de protectie ridicat iti ofera o protectie mai mare. Nu te complace intr-un fals sentiment de securitate. “Oamenii considera ca un factor de protectie ridicat inseamna o protectie sporita si de lunga durata”, spune Graf. Dar in ciuda numarului factorului de protectie, este necesar sa reimprospatezi stratul aplicat la fiecare 90 de minute. Cu alte cuvinte, sa reaplici o cantitate egale cu o moneda pentru fata si aproximativ doua pahare pentru restul corpului – daca iti doresti sa previi imbatranirea prematura a pielii si sa te pastrezi stralucitoare pentru mai mult timp.

4. Nu alegi formula potrivita. O crema pentru protectie solara cu spectru larg, care poate bloca atat razele UVA, cat si pe cele UVB, este ceea ce ai nevoie pentru ca pielea ta sa fie protejata in totalitate. Opteaza pentru produse in a caror componenta intra mexorylul, helioplexul sau oxidul de zinc.

5. Nu iti protejezi scalpul impotriva soarelui. Chiar daca podoaba ta capilara este foarte bogata, acest lucru nu inseamna ca ea te protejeaza impotriva actiunii nocive a razelor solare. In cazul in care planuiesti sa te expui acestora, Graf sugereaza aplicarea unui spray cu factor de protectie pe toata lungimea parului sau purtarea unei palarii pe tot parcursul expunerii. Si nu neglija nici zona urechilor. “Nu numai chipul tau are nevoie de protectie”, spune Jeannette Graf. Labele picioarelor sunt a treia parte pe care oamenii o trec cu vederea – indeosebi dupa o baie facuta in apa marii. Asigura-te ca aplici un strat generos de protectie solara si pe regiunea superioara a labelor picioarelor inainte de a incalta sandalele preferate.

6. Aplici creme de protectie solara cu diferite valori ale factorului de protectie. Daca aplici o crema cu un factor de protectie de 30, iar apoi folosesti inca un strat de protectie solara cu factor de protectie de 15 acest lucru nu inseamna ca obtii un factor de protectie de 45 – in acest caz principiile matematicii nu sunt aplicabile. Opteaza pentru un produs cu un factor de protectie de cel putin 30, pe care sa-l reaplici o data la 90 de minute.

7. Substitui protectia solara cu produse cosmetice ce contin SPF. Multe tipuri de fond de ten si pudre translucide contin factor de protectie in ziua de astazi, insa acest lucru nu inseamna ca ele iti ofera nivelul de protectie de care pielea ta are nevoie. Expertii sunt de parere ca este necesara aplicarea a sapte straturi consecutive de produse cosmetice ce contin factor de protectie pentru a obtine rezultatul pe care-l ofera cremele special concepute in acest sens.

8. Ai o piele mai sensibila, dar nu esti constienta de acest lucru. Un numar ridicat de persoane nu realizeaza faptul ca anumite tratamente medicamentoase, precum cele pentru reducerea tensiunii arteriale, contraceptivele si anumite antibiotice iti pot lasa pielea mult mai sensibila, iar daunele provocate de soare pot fi mult mai mari. Fii foarte prudenta in privinta alimentelor consumate, deoarece anumite produse, precum limetele si celelalte citrice, deoarece ele contin furocumarina. Soarele interactioneaza cu aceasta substanta, provocand pete pigmentare care pot fi indepartate intr-un interval de luni de zile. Fii atenta atunci cand consumi anumite bauturi, precum cocktail-urile, care contin adesea si citrice in compozitia lor.

9. Nu aplici protectie solara in zona buzelor. Buzele sunt regiunea cea mai expusa razelor solare, in comparatie cu tot restul tenului tau. Iar daca printre obiceiurile tale se numara si aplicarea unui balsam de buze inainte de a iesi din casa, “este ca si cum ai aplica ulei de bebelus pe piele si te-ai expune razelor solare”, spune Graf. “Poti capata arsuri foarte severe”. In cazul in care planuiesti sa te expui soarelui, iti recomandam sa utilizezi un balsam de buze ce contine SPF de cel putin 20, dupa ce ai folosit in prealabil o crema pentru protectie solara.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48