De multe ori, alegem sa ne dezvinovatim atunci cand vine vorba despre aspectul pielii noastre, gandind ca stilul nostru de viata, stresul si grijile sunt cele care nu ne permit sa ne ingrijim corespunzator. Din pacate, aceasta conceptie este una gresita, deoarece noi insane suntem cel mai de temut dusman al pielii si numai prin intermediul nostru si a atentiei sporite pe care trebuie sa o acordam ritualului de infrumusetare vom obtine rezultate de durata.
O mare parte dintre femei aleg sa gandeasca faptul ca rutina lor zilnica este singura vinovata pentru aspectul neplacut al pielii, fara sa realizeze, de fapt, ca ele sunt acelea care ii dauneaza acesteia. Iti prezentam cinci dintre cele mai comune greseli atunci cand vine vorba despre ingrijirea corespunzatoare a pielii, pe care trebuie sa le eviti cu orice pret in cazul in care iti doresti ca aceasta sa devina mai proaspata si mai stralucitoare, iar tu sa te bucuri de viata mai mult.
Nu iti cureti tenul asa cum trebuie. Pentru a-ti curata tenul in mod adecvat, trebuie sa renunti cu orice pret la utilizarea servetelelor umede. Intr-adevar, ele sunt potrivite pentru a indeparta machiajul, insa este de preferat sa nu le folosesti oricum. In comparatie cu un lapte demachiant sau cu o solutie de curatare obisnuita, servetelele umede nu sunt capabile sa inlature reziduurile ramase in profunzimea porilor, astfel ca tenul tau poate avea de suferit. Ideal este sa-ti cureti fata cu un lapte de curatare atat dimineata, cat si seara, indeosebi daca iti doresti ca aspectul pielii tale sa fie unul placut. Daca optezi pentru acest ritual de ingrijire regulat, este necesar sa iti exfoliezi tenul de maximum doua ori pe sptamana, penru a indeparta impuritatile.
Nu utilizezi o cantitate potrivita de produse cosmetice. In cea mai mare parte a cazurilor, eroarea consta in aplicarea unei cantitate excesive de produs. Majoritatea femeilor merg pe principiul “cu cat mai mult, cu atat mai bine”, insa ele nu sunt constiente de faptul ca, de fapt, prin aplicarea unei cantitati prea ridicate de produse pentru ingrijirea tenului nu numai ca nu vor obtine un rezultat mai bun, insa ele risca sa cauzeze numeroase alte afectiuni dermatologice, printre care iritatiile, acneea, eczemele si altele. Daca nu esti sigura care este cantitatea potrivita, iata un sfat: atunci cand vine vorba despre crema pentru ochi, aplica o cantitate egala cu un bob de mazare, pe care sa o distribui uniform imprejurul ambilor ochi. In cazul celorlaltor creme, o cantitate egala cu maximum doua boabe de mazare este mai mult decat suficienta pentru ca acestea sa-ti ofere rezultate optime.
Nu aplicam produsele in ordinea adecvata. Daca ritualul tau de ingrijire a pielii presupune folosirea mai multor tipuri de creme si lotiuni, iata ordinea cea mai potrivita pe care trebuie sa o urmezi. Incepe prin curatarea foarte atenta a tenului, dupa care aplica o crema pentru ochi. In continuare, foloseste serumul, apoi aplica o crema cu efect hidratant. Crema pentru protectie solara – care este de preferinta sa contina minerale – se va aplica ultima.
Nu folosim protectie solara in zona fruntii si a liniei parului. Conform unor cercetari foarte recente, care presupuneau fotografierea fetelor anumitor pacienti cu un scanner special pentru analizare faciala, 9 din 10 pacienti sufera de o pigmentatie mai accentuata a pielii in urma daunelor produse de soare. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca nu au distribuit crema pentru protectie solara in mod uniform in zona arcadei ochiului, a fruntii si a liniei parului, locuri unde soarele poate ajunge cu usurinta. De regula, tindem sa fim foarte grijulii in privinta obrajilor, fara sa mai acordam importanta si restului fetei.
Nu permitem produselor sa actioneze. Sunt necesare intre sase si douasprezece saptamani pentru a putea observa o diferenta in modul in care arata pielea noastra, iar timpul acesta poate fi mai indelungat daca ai schimbat recent produsul de ingrijire pe care-l foloseai in mod obisnuit cu unul nou. Cu alte cuvinte, este necesar sa acorzi cel putin trei luni cosmeticelor folosite inainte de a decide daca ele functioneaza sau nu.